Nikon D600 Osa: 2

Nikonin D600:sen video ominaisuudet ovat hyvät. Kaiken saa säädettyä käsin ja mukana on 60 ruutua/sek video hd tarkkuudella. Ainoa pieni miinus on, että aukon joutuu säätämään ennen live-view modea. Ei iso miinus mutta miinus kumminkin. Paljon kätevämpää olisi, jos aukkua voisi säätää myös suorakatselu tilassa. Kamerassa on paikka kuulokkeille, joten äänen tarkkailu onnistuu kuvaamisen aikana. Luonnollisesti ulkoisen mikrofonin saa myös kytkettyä. Alla pieni video-klippi mikä on kuvattu 60 framea/sek ja Premie Pro:ssa hidastettu puolella.

Kameran pieni koko on mukava asia silloin, kun runkoa kantelee mukana pitempiä aikoja.

D7000 on hiukan pienempi, kuin D600. Ei paljon, mutta on kumminkin.

Käppäilin kameran kanssa stadissa räpsimässä kuvia. Jollain tapaa olen alkanut ymmärtää FX kennoisen ja 50mm lasin kombon viehätyksen. Varsinkin D600 kompakti koko tekee siitä mukavan yhdistelmän.

D600:selle on monessa paikassa otettu vertailukohdaksi D800. Nikon on rankannut kamerat eri sarjoihin. D600 löytyy ”kuluttaja” malleista, kun taas D800 amaattikameroista. Silti itsekkin vertailen kumpaakin keskenään, koska rungon päivitys on ajankohtainen. D800 raaka-kuvan koko pakkaamattomana on noin 70 megaa, mutta häviöttä pakattuna noin 40 megaa. Kysyin asiasta Nikonilta, eli mitä käytännön eroa noilla kahdella tallennus muodolla on. Käytännössä ei mitään ja siksi pakkaamaton vaihtoehto on jätetty pois D600:sesta. Niimpä D800:sen filet ovat kyllä isompia kuin D600:sen, mutta eivät kauhean paljon. D600 kestää ISO arvon nostamista aika hyvin ja ISO 12800:kin on vielä kuva.

ISO 12800. Kuvaan tehty kevyt kohinan viilaus Lightroomissa.

D600 on tällä hetkellä monissa paikoissa 1999 eskoa, joten kun D800 on 2600-2700 eskoa alkaa hintaero olla järkevä. Heti julkaisun jälkeen D600 maksoi 2300€, mikä ei ollut laisinkaan liikaa, mutta hinta ero D800 oli liian pieni. Nyt tuo hinnoittelu on järkevällä tasolla.

Stadissa musiikki talon edessä, mikä on suosittu skeittaus paikka, löytyi Amsterdamista kotoisin oleva jannu dekki mukana. Pari suomalaistakin oli herran mukana. Kuvat otettu D600+50mm+salama heijastavasta varjosta vasemmalta:

Elielin aukion puolella asemalla soittelee katu-muusikko, päivisin ja öisin. Illan viimiset hitaat ovat tulleet pilkun jälkeen Elielillä. Kaveri on italialainen Giovanni Bassano. Ihan heittämällä paras katu-muusikko mitä olen ikinä kuullut. Poistin ukon levynkin, kun niitä siinä samalla myi. Käykää väijymässä Soundcloud:issa.

The bestest street-artist what i ever heard: Giovanni Bassano

The bestest street-artist what i ever heard: Giovanni Bassano

Jotta saisin kuvattua ja kokeiltua D600:sta tarpeeksi, kävin nappaamassa kaveristani ja sen perheestä muutamat kuvat. Homma ei ollut mitenkään helppo, koska Filip ei ole mitenkään rauhallisin tapaus, 🙂 No joitain kuvia saatiin aikaiseksi:

Nikon D600 on hyvä, ellei jopa loistava kamera. Hieman jopa hämmentävää, että opin tykkäämään siitä paljon, koska olen ennen pitänyt nimenomaan siitä, että rungosta saa kunnon otteen. Tässä tapauksessa ergonomia on hyvä ja silloin keveys on plussa. Kummassakin on resoluutiota tarpeeksi ja kennojen dynamiikka on ERITTÄIN hyvä. D800 kestää ehkä ISOja hiukan enemmän ja siitä puuttuu kaikenmailman hilavitkuttimet. Tarkoitan siis kuvaus ohjelmia yms. Edelleen niinkuin olen hokenut, haluan kaiken automatiikan kamerasta pois, paitsi tarkennuksen. Toisaalta D600:seen saa mobiili palikan kylkeen 60 eurolla, D800 wifi palikka maksaa useemman satasen. D600 on 600€ euroa halvempi… Äh päätös kumman otan on vaikea. Nikonin pitäisi olla jukaisematta kahta näin hyvää runkoa, koska se aiheuttaa päänvaivaa kumpaan päivittää! 🙂

No, kunhan olen nyt syksyn tai alkutalven aikana päivittänyt, niin kerron miksi päädyin siihen mihin tulen päätymään. Vielä pitää raapia hetki päätä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s