Nikon D600 Osa:1

Nikon D600+50mm f/1.8

Nikon esitteli hetki takaperin uuden täydenkennon kameran, jonka malli merkintä on D600.  Sain kameran käsiini viime keskiviikkona, jonka ne, jotka seuraavat FB sivuani tietävätkin. Vaikka kamera oli uunituore ns. myyntipakkaus, oli akussa sen verran virtaa, että sain hiukan tutustua siihen kotimatkalla. Sitten akku lataukseen ja illalla oli mestaruusliigan lentopallo-ottelu KorsonvetoLoimu,  joten pääsin heti kokeilemaan tositoimissa. Peli oli Lumossa, joka ei kyllä anna omalla valaistuksellaan mitään tasoitusta kameralle tai kuvaajalle.

Kamerassa on tarkennuspisteitä 39, joka on hiukan vähemmän, kuin esim: D800:sessa olevat 51. D600 tarkentaa kuitenkin ripeasti ja täsmällisesti. Suoraa vertailua en voi antaa, koska nyt kuvasin 50mm:sellä, D800:sella 500mm ja D4:sella 70-200mm, joten vertailu olisi epäluotettava. Ehkä takapuoli-tuntumalla, ei ihan samanlainen D800:sen kanssa, mutta ei missään nimessä huono, päin vastoin. Aukolla f8 on viellä pisteitä käytössä.  Kamera on kompaktin kokoinen FX kennoiseksi, mutta ergonomia on yllättävän hyvä. Minä olen monta kertaa sanonut, että pidän kookkaammista rungoista, joista saa isokourainenkin hyvän otteen. Tällä kuvaaminen tuntui kuitenkin hyvältä, pienemmästä koosta huolimatta. Olen muutenkin joutunut lähiaikoina roudaamaan kalustoa mukana ja olen oppinut arvostamaan jokaista 100g, jonka saa tingittyä painosta pois.

Käyttö on sujuvaa ja mutkatonta Nikonia, joten jos olet aikaisemmin kuvannut Nikonilla, asetusten tekeminen sujuu heti helposti.  Nikonin käytettävyys on mielestäni aika huippuluokkaa, ainokaisena isompana miinuksena on ISO arvon säätö, johon tarvitsee kaksi kättä. Muuten kaikki napit ja toiminnot ovat suht hyvillä paikoilla.

Mitä enemmän kuvasin, sitä enemmän opin pitämään rungosta. 24,3mp:n resoluutio riittää enemmän kuin hyvin, vaikka kuvaa rajaisikin reilusti. Raw kuvina kuvattaessa on kaksi vaihtoehtoa: häviöttä pakattu ja pakattu. ”Pakkaamaton” vaihtoehto puuttuu, mutta ilmeisesti ero olisi niin vähäinen, että se on jätetty pois. Häviöttä pakattuna kamera sylkee ulos 27-37 megan kuvia, joka on siedettävä.Vaikka nykyisin kovalevy tila on halpaa ja muistikortteja saa edullisesti, niin silti, jos kuvia menee enemmän samaan tilaan, se on pelkästään positiivinen asia.

Etsin on selkeä ja kattaa 100% kuva-alasta. Kuvaus nopeus 5,5 kuvaa sekunnissa, joka riittää yleisesti ottaen hyvin. Jos 10 kuvaa sekunnissa on ehdoton edellytys on tämä väärä runko. Vertailuna voisi mainita vaikka D800:sen 4 kuvaa/sek ja DX-rajauksella 5 kuvaa/sek. D600 ottaa sen 5,5 täydellä resolla.

Kameran omalla salamalla voi tuttuun Nikon tyyliin ohjailla muita salamia. Oman pop-up välkyn nopein synkka on 1/250, silloin kun se on asetettu välähtämään niin, että salama näkyy kuvassa.  Kun taas ohjaustilassa nopeat synkka-ajat ovat käytössä.

Jaana suostui kerrankin malliksi! 🙂

Jaana suostui kerrankin malliksi! 🙂

Jaana suostui kerrankin malliksi! 🙂

D600 Osa:2 tulee myöhemmin viikolla. Silloin kerron lopullisen mielipiteen kamerasta ja myöskin kuvia ylivoimaisesti parhaasta katu-muusikosta mitä olen ikinä kuullut.

2 responses to “Nikon D600 Osa:1

  1. oliko D600 5:4 rajusta RAW kuvia otettaessa. D800 nimittäin on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s