Yökuvausta

Kävin eilen ensimmäistä kertaa ottamassa yökuvia tänä talvena. Yökuvaus tai tähtikuvaus, miten sen haluaa sanoa. Mukavaa vaihtelua kikkailla pitkillä suljinajoilla. Tämä vaatii luonnollisesti jalustan käyttöä. Nyt ei onneksi ollut kovin paljoa pakkasta, noin -10 astetta. Silti, kun kuvataan pitkillä suljinajoilla, niin odottelu kameran vieressä paikoillaan, laittaa miettimään pukeutumista. Siinä tulee tosi helposti kylmä pienemmälläkin pakkasella. Eli lämpimästi päälle!

untitled-2

Skidisti harmittaa, kun täällä pk-seudulla ei revontulia näy. Niitä olisi kiva saada muistikortille ikuistettua. Eilen sääennustus näytti pilvistä, mutta tuuria kävi, kun suurinosa pilvistä poistui illan aikana.

untitled-5

Tämä ylläoleva kuva on otettu jo joskus viiden aikaan, kun aurinko oli laskenut.  Siinä näkee hyvin, miten pilvistä oli vielä silloin ja saman piti jatkua illan ja yönkin.

untitled-10

untitled-11

untitled-12

Näitä yökuvaus juttuja pitkillä suljinajoilla pitäisi tehdä paljon enemmän. Nyt käytin 30sek – 2minuutin valotuksia. Silloin kun tuulee ja pilviet on liikkeellä, näillä valotus ajoilla saa hauskoja efektejä taivaalle. Timelaps videota pitää kanssa tehdä hämärässä ja katsoa mitä saa aikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s