AK-Kolumni: Kuvakilpailu

Nykyisin kuvakilpailuita järjestetään aika paljon. Voiko niissä oikesti voittaa jotain? Voi toki mutta niinhän voi lotossakin. Kuvakilpailujen tuomaristo koostuu ihmisistä, joilla kaikilla on omat mieltymykset ja makuasioistahan ei voi kiistellä. Toiset tykkää syödä sikaa, toiset ei eivät.

No millä kuvakilpailut sitten ratkaistaan? Vaikuttaako kuvan visuaalisuus, tarinallisuus, teknillisyys vai mikä? Sitäkään en lähde nyt ruotimaan. Asia minkä nostan esiin on aihe. Jos kilpailun aihe on ”voima”, ymmärrän kuvassa vaikka tehokkaan auton ( moottorissahan on silloin voimaa), tai gymillä olevan kaverin punttaamassa. Yhtä hyvin kuva voisi olla mielenosoituksesta, joukossahan on voimaa…

20121220-112018.jpg

”Kesän kohokohta”
(Tosin otettu eräänä pakkasaamuna Joulukuussa luurilla)

Jos kumminkin kuvan aihe on ”Kesän kohokohta”, pitäisi se jotenkin tulla kuvista esiin. Ei pitäisi riittää, että pelkästään kuva on otettu kesällä, vaan sen pitäisi kuvastaa kesän jotain juttua tai tapahtumaa, joka tekee siitä erillaisen kuin muista kesäpäivistä. Ja kyllä puhun nyt juuri Digi-kuva lehden PM2012 kilpailusta. Näin kilpailun tulokset eilen ja meinasi kahvit tulla nenästä ulos koneen päälle. Top 5 kuvat voit katsoa tästä. Kaikki kunnia kilpailussa voittaneille mutta kilpailuun lähetettiin paljon paremmin aihetta kuvavia kuvia. Top viiden joukosta, vasta viideskuva oli noista aihetta parhaiten kuvaava. Siis ainoastaan yksi ja sekin vasta viides?

No, aina ei tajua ja ehkä kaikkea ei olekkaan tarkoitettu tajuttavaksi. Ja joo, allekirjoittaneella oli itelläkin kuva mukana kilpailussa mutta tämä ei ole mikään katkeruudenpuuskissa kirjoitettu juttu. Enkä tarkoita, että oman kuvani olisi pitänyt voittaa, vaan kilpailuun lähetettiin monia oikeasti kesän kohokohtia esittäviä hienoja kuvia. Kaikki muu kuvassa voi olla makuasioita, mutta kyllä aiheen pitäisi olla se mikä on ilmoitettu. Vai voikohan triathlonin nykyään kilpailla moottoriveneellä, rullaluistimilla ja prätkällä?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s