Nikonin D800 vs D600

Olen saannut viestejä koskien otsikossa mainittavia malleja, kumpaan meinaan päivittää? Täytyy sanoa suoraan, että en ole vielä päättänyt. Kumpikin malli tuntuu houkuttelevalta ja kummassakin on omat etunsa. D800:sen puolesta puhuu isompi runko, D600:sessa taas rungon pienempi koko on yksi houkutteleva tekijä.

Tiedät, tämä on hieman ristiriitaista, mutta selitän. Isommasta rungosta saa isokourainen paremman/mukavamman otteen. Toisaalta taas pienempää runkoa on mukavampi kantaa mukana, eikä D600 ergonomia mitenkään huono ollut. Se oli itseasiassa positiivinen yllätys. Ja jos on esim tapahtumassa koko päivän ja joutuu kantamaan kalustoa, silloin nuo pienetkin painoerot alkavat tuntua.

Kummassakin rungossa on pikseleitä ”tarpeeksi”. D600:sen 24megan kennolla saa jo piipata niitä pikseleitä ihan varmasti. D800:sen 36megaa kuulostaa toisaalta jo ylenpalttiselta, mutta pienetkin virheet kuvaajan toimesta myöskin korostuvat. Toki 24miljoonaa pikseliäkin siihen riittää, mutta tässä niitä on vielä puolet enemmän. Ja ei varmasti tarvi sanoa, että kummallakin saa ”tarpeeksi” isoja tulosteita. No, sanoin sen kumminkin…

Otettu Nikonin D800:sella.

Iso kuvakoko tuo lisää yksityiskohtia ja samalla saa lisää kovalevyjä pöydälle. ”Isoveljen” kovakoko on häviöttä pakattuna raw:ina noin 40-47megaa ja ”pikkuveljen” taas 30-37megaa, joten ero ei ole hirveä. Mutta 10megan ero on sadassa kuvassa gigan, joten kyllä se datamäärä on vuoden aikana paljon isompi D800:sella.

Kummankin ISO arvot ovat hyvät, tarkennus pelaa hyvin kummassakin, huolimatta D600 39 tarkennuspisteestä. Tarkennus on ehkä hiukan hitaampi, mutta varmasti riittävä myös urheiluun. Tosin mulla ei ollut vertailukelpoisia linssejä, nimittäin D800:sella kuvasin suurimman osan ajasta 500mm, jonka kanssa tarkennus nopeudessa on jotain sanoinkuvaamatonta. Joten tarkennus nopeus on jokaisen pääteltävä itse.

D600:sella kuvasin eniten 50mm:sen kanssa ja jotenkin paketin kompaktin kokonsa takia opin pitämään siitä todella paljon!

Otettu Nikon D600:sella.

Vanha runkoni päivittyy noista toiseen, mutta en todellakaan osaa päättää kumpaan. Tälläinen pitäisi kieltää, siis kahden näin hyvän ja houkuttelevan kameran tuominen markkinoille samalta valmistajalta. 🙂 Jos tässä katsoisi joulun ohi ja sitten tekee päätöksen, vaikka heittämällä kolikkoa! Eräs sanoi, jos on vaikeaa päättää ota kumpikin…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s