HDR.

Pitkään olen miettinyt jotain hyvää hdr softaa taustojen veivaamiseen. Nyt otin niskasta itseäni kiinni ja imutin parin trial-versiot kokeiluun. Nik Softwaren HRD Efex Pro oli se ykkös vaihtoehto, koska olen saman ohjelmistotalon Color Efex Pro:ta käyttänyt. Vieläpä olin ohjelmaan positiivisesti yllättynyt. No, sen piti toimia Photarin plugarina, mutta jostain syystä, kun yrittää sitä käyttää, se jumittaa koko PS:n. Siirryin seuraavaan ohjelmaan: HDR Express 2. Ohjelma kyllä toimii mutta pikaisen kokeilun jälkeen jäi fiilis, että jotain siitä puuttuu. En esimerkiksi saannut mistään säädettyä ”yksityiskohtien määrää”. Tosin en hirveän paljoa aikaa siihen vielä kuluttanutkaan.

Seuraavaksi Photomatix Pro. No, nyt alkoi tapahtumaan heti. Ohjelma on suht yksinkertainen käyttää ja monipuolinen säätöjen suhteen. Toimii lisäksi Lightroomin plugarina, joten helppoa kun LR:stä exporttaa kuvat hdr softaan ja sieltä taas takas Lightroomin kirjastoon.

”Äyritiellä sataa”
Kuva kasattu 7 eri valotuksesta ja sitten:
Lightroom/Photomatix Pro/After Effects/Photoshop…

Yritän saada vielä HDR Efekt Pro:n toimimaan, jotta saisin kokeiltua kumpaakin samaan aikaan ja tehtyä pientä vertailua. Kun olen kunnolla perehtynyt noihin ohjelmiin, teen siitä laajemman postauksen. Nyt loppuun vielä yksi kuva. Tausta veivattu samoista 7 kuvasta kuin ylempi.

 

Mainokset

2 responses to “HDR.

  1. Kiitos tästä, joten lisätestejä odotellessa… Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä sinun kaltaisesi luova ja erinomaisen taitava valokuvaaja ja kuvankäsittelijä saa irti Photomatix Pro:sta, jota itsekin käytän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s