WT-4:sen kokeilu, Applen ongelman takia reisille.

Nyt ihan alkuun on pakko sanoa, WordPress:in appsiin on tullut mahdollisuus valita featured imagen myös iLuurilla. Vihdoin ja viimein! Aikaisemmin valinta on kyllä ollut olemassa mutta ”nappi” jolla hyväksyt valinnan on skaalautunut ruudun ulkopuolelle ja sitä ei ole sannut millään näkyviin. No parempi myöhään, kun ei milloinkaan. Kirjoitan tätä nyt kyseisellä appsilla, joten jos ulkoasuun tulee jotain typoja, niin korjaan ne myöhemmin koneella.

20121110-130432.jpg

Eilen oli tarkoitus kokeilla Nikonin WT-4 lähetintä, Rami Saarikorven kanssa. Mutta reisille meni. Kone ei tunnistanut kameraa ollenkaan. Kamera laitetaan aluksi usbi johdolla koneeseen kiinni, jotta saadaan verkkoprofiilit yms asetukset määriteltyä. Tämä oli mahdotonta, koska kone ei tunnistanut kameraa.

20121110-125644.jpg

Illemmalla selvisi, että Applen muuteen loistava Mac ei tunnista D800 kameraa, johon WT-4 lähetin on tarkoitettu. Applen osakkeet ovat viime aikoina muutenkin laskeneet, ainakin minun silmissä. iOS6 päivityksen jälkeen kaikki tekstiviestit eivät tule perille ja todella harva multimediaviesti löytää perille. On hienoa omistaa puhelin, mikä ei toimi kunnolla puhelimena, mutta muuten kyllä.

Kerron kumminkin hiukan alkufiiliksiä lähettimestä. Eli lähetin on huomattavasti kevyempi, kuin miltä näyttää. Palikka on ison radiopuhelimen kokoinen, joten keveys yllätti. Lähetin saa virtansa EN-EL3 akusta. Akku on sama mikä menee esim D300s:n sisään. Tämän voisi tulkita niin, että käyttö aika on pitkä, koska ainakin D300s:n akunkesto on hyvä. Lähettimessä ei ole kuin yksi nappi on/off, paikka usb piuhalle, ulkoiselle virtalähteelle ja nettikaapelille. Anteenni on nivelletty, joten sen voi suunnata. Tämä saattaa auttaa ääritilanteissa, kun ollaan kantomatkan rajalla. Anteenni on kierteellä kiinni lähettimessä, mikä on hyvä asia. Näin se on nopea irroittaa kuljetusta varten ja minimoida riski rikkoutumisesta.

Typerä typo Applelta esti käytännön kokeilun. En tollasta osannut ajatella, joten en ottanut mukaan edes omaa läppäriä mikä on PC. Sillä olisi kaiketi rokannut.
Lähettimellähän pystyy lähettämään pakkaamatonta kuvaa, joten esim suorienlähetysten tekeminen pitäisi onnistua. Jos en aivan väärin muista, niin D800 julkaisutilaisuudessa tuli suoraa kuvaa Ruotsista kyseisellä kameralla ja lähetimellä.

Mainokset

2 responses to “WT-4:sen kokeilu, Applen ongelman takia reisille.

  1. WT-4 lähetin siirtää NEF tai jpg kuvan nopeasti suoraan koneelle tai FTP:nä serverille. Videota se ei kyllä tietääkseni striimaa. D800 lanseerauksessa videokuva siirrettiin puhtaan HDMI letkun kautta pöytään ja siitä netin yli. Jos oikein näitä asioita ymmärrän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s