AF-S NIKKOR 24-85 mm f/3.5-4.5G ED VR

Kokeilussa oli Nikonilta FX-koon kennolle suunniteltu uutuus lasi AF-S Nikkor 24-85 mm f/3.5-4.5G ED VR. Objektiivi oli minulla hyvän aikaa, about kolme viikkoa ja ehdinkin kuvailla sillä kaikenlaista. Kokeilin sitä alkuun D800:n kanssa, mutta kun jouduin tuon rungon palauttamaan, loput kokeilin D300s:n kanssa.

Linssi oli positiivinen yllätys. Suht pieni ja kevyt, hintakin aika edullinen. Esim Topshot 599,- ja Rajalacamera 639,-. Ainoa mistä joutuu hiukan tinkimään on valovoima, mutta muuten terävyydeltään ja piirroltaan kelpo lasi. Kerkesin jo kovin tykästymäänkin tähän.

Entinen duuni kaveri on melkonen Pelle Peloton, kun saa pajallansa idean. Yhtenä esimerkkinä alla oleva prätkä, minkä herra on kyhännyt itse. Kävin nappaamassa Markosta muutaman potretin pyörän kanssa.

Simosen Markon haastattelun kuvitus-kuvat kuvasin tällä linssillä.

 

 

 

Duunasin myös panoraaman tällä lasilla ja D800:sella:

W/ D800. 12 pysty-kuvan panoraama. Tiedostolla oli kokoa yli gigan!

Linssin lähin tarkennus etäisyys, joka on 38cm kaikilla polttoväleillä, on helvetin jees. Vaikka ei ihan macron korvikkeena käy, mutta lähelle pääsee kumminkin.

 

W/ D800

Muutenkin kokonsa puolesta hyvä yleislasi näppäilyyn ja miksei muuhunkin kuvaukseen. Täyden kennon kameralle suunniteltu ja esim D800:sen kanssa ei kokonsa puolesta hypi silmille. Jos tuommoisesta paketista voi näin sanoa, niin kompakti paketti.

Miten linssi futaa urheilussa? Kävin Beach Volleyn BMW Pro Tourin viimeisessä osa kilpailussa Hietsussa kokeilemassa. Alla pari kuvaa, enemmän löytyy täältä.

Vaikka linssi ei ole mikään ns urheilu objektiivi, niin hyvin pysyy tarkennus mukana ainakin tämmösessä lajissa. Kokeilin myös vastaan tuleviin autoihin, jotka tulivat suoraan kohti noin 50-60km/h ja sarjatulella jokainen ruutu oli terävä. Johtopäätös: tarkennus on riittävän nopea,useimpiin tilanteisiin.

Sitten muutama ihan random ruutu:

W/ D800

W/ D800

W/ D800

Objektiivi tuntuu jämäkältä, eikä anna heti ”halpis” vaikutelmaa. Itse en ainakaan huomannut mitään ”valumista”, eli kun kameraa roikottaa hihnassa, niin zoomaus ei valu, vaan pysyy siinä mihin sen olet jättänyt. Sen minkä valovoimassa menettää, saa takaisin hinnassa. Hinta laatu suhteeltaan voisin suositella ihan varauksetta, jos taas valovoima on absoluuttinen asia, niin silloin pitää tämä skippaa ja tarkastella muita vaihtoehtoja. Kelpo edullisenpään lasi Nikonilta FX-kennoiselle.

Linssi vielä D800:sessa kiinni.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s