Suurkuvaa tulostamassa!

Jokunen aika sitten  kävin ostamassa verkkokauppa.com:sta heijastimen. Samalla reissulla kiertelin uudessa jätkäsaaren myyymälässä ja huomasin imagelab osaston. Osastolla on suurkuvatulostin ja niistä kiinnostuneena juolahti mieleen videon tekeminen. Olen aikaisemmin tehnyt valokuvaaja Matti Sulannosta videolle haastattelun (löytyy täältä),  joten päätin soittaa ja kysyä Mattia mukaan. ”Joo mikäs siinä tehdään vaan” oli vastaus. Muutaman sähköpostin jälkeen, sain sovittua päivän milloin kuvaus sopisi.

Teimme Myös pienen haastattelun verkkokaupan imagelabin vastaavasta Pekka Tirkkosesta. Kamerana oli D800 Nikon ja Olympuksen E-M5:nen. Tarkemmin kuvauksen teknisestä toteutuksesta voit lukea Matin blogista täältä.

Noi kuvat tuohon kokoluokkaan tulostettuina ovat hienoja. Noita pitäisi tehdä enemmänkin ja voin suositella sitä muillekkin. Valokuvan lopullinen muoto digitaalisuudesta huolimatta on paperilla. Ja voin sanoa, että isoon kokoon tulostettuna valokuvat näyttävät hienolta.  Meinaan kyllä ainakin itse käydä, muutaman ison kuvan tulostamassa verkkokaupassa.  Klassinen onko koolla väliä? On, iso on aina iso… ”big ass print” niin kuin Jared Polin FroKnowsPhoto.com:ista sanoo! 🙂

Loppuun muutama makeing of kuva:

Mainokset

2 responses to “Suurkuvaa tulostamassa!

  1. En ymmärrä. Jos halusit ison kuvan, miksi tulostit vaakakuvan vaakaan, kun paperi tulee rullalta? Jos olisit tulostanut sen kuvan poikittain, olisit saanut vielä isompana. Ei kai resoluutio nyt tuossa kohtaa loppunut kesken?

    • Ei ollut resoluutio esteenä vaan aika. Nyt ton tulostamiseen meni reilu vartti, mutta parhalla laadulla tuonkin kokoisena kestäisi muutaman minuutin vajaa tunnin. Joten, jos oltaisiin otettu esim 1m x 3m niin odottelu olisi ollut pitkä. Muuten ei väliä mutta duunien välillä tehtiin tuo, joten ei olisi pystynyt odottamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s