Pehmeä valo.

Valkoinen läpi ammuttava sateenvarjo hukkaa valoa, kun sitä käytetään ”normaalisti”. Se myös heijastaa osan valosta pois päin. Mitäs jos käytetään tuo pois heijastava valo hyödyksi?

 

 

 

Kun tuon läpiammuttavan varjon kääntää ”väärinpäin” saa todella pehmeän valon aikaiseksi. Omassa Nikonissani on sarjasalama toiminto (pop-up salamassa), jolloin salaman tehon saa laskettua 1/128. Tämä hädintuskin edes näkyy kuvassa, ehkä antaa pienen filli valon. Silti se riittää väläyttämään orjakennolla varustetun salaman, joka ei tue Nikonin omaa langatonta salama toimintoa. Tälläisissä metallisissa esineissä suoran salaman kyllä huomaa kun katsoo tarkasti, mutta esim henkilökuvissa sitä ei kunnolla näe. Kuvasin tämän kuvan alla olevan kaavion mukaisesti, mutta tuohon kaavioon en saannut zippoa, niin siinä sen paikalla on ihminen.

 

Ilman mitää salamoita.

Kameran oma pop-up salama, sarjasalama toiminnolla ja 1/128 teholla. Kuvasin tämän hiukan eri kulmasta ja about 50cm kauempaa, siksi salama paljastaa itsensä takaa ikkunasta.

Valmis kuva. Tässä mukana kuvan vasemmalla puolella salama läpiammuttavan varjon kanssa ”väärin päin”.

 

Kuvat kuvattuna raakana ja käännetty Camera rawin oletus asetuksilla jpg:ksi. Lopullista kuvaa hiukan terävöitin, en muuta.  Loppuun vielä 100% croppi kuvasta:

100% cproppi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s