Varmuuskopiointia kantapään kautta! Osa 2.

Kuten jo aikaisemmassa kirjoituksessa kerroin, niin rikkinäiseltä kovolta kuvieni  pelastaminen aiheutti harmaita hiuksia. On olemassa erinäisiä lafkoja, jotka tarjoavat tietojen pelastamis-palveluita rahalla, hinnan vaihdellessa parista sadasta nelinumeroisiin summin. Itsellä olisi ollut yksi kaveri, joka olisi tuota hommaa voinnut yrittää. Päätin kumminkin kokeilla ensiksi toista vaihtoehtoa. Hain verkkokauppa.com:ista boxin mihin vanha läppärin kovalevy laitetaan ja sen jälkeen paketin pitäisi toimia kuin ulkoinen kovalevy, usb piuhan kautta, josta se samalla saa virtansa.

 

Vaikka kovalevy oli niin rikki että ei suostunut käynnistymään koneessa, niin ”ulkoisena asemana” se toimi kyllä.  Asennus oli suht helppo, mutta sen verran ahdas tuo boxi oli,että sen sisällä olevan piirilevyn joutui irrottamaan, jotta sai kovon kiinni. Sen jälkeenkin tuotti pientä haastetta saada paketti sisään niin, että usbin paikka menee takaisin sille tarkoitettuun reikään.

Piirilevy on kahdella ruuvilla kiinni, joten sen irrotus oli helppo mutta pakollinen toimenpide. Muuten kovoa ei mahdu asentamaan liittimiin.

Oli kumminkin suhteellisen helppo asennus ja aikaa kului noin 15min. Kuvien siirtoon sitten oma aikansa (209 gigaa).  Tämä pisti kyllä ajattelemaan varmuuskopioinnin tärkeyttä ja siihen pitää kyllä nyt jatkossa panostaa enemmän. Niin ja hintaa tuolle laatikolle tuli 14,90€, joten ei ollut kallis. Sitä voi käyttää jatkossa ulkosena kovalevynä, kunhan siihen hommaa ehjän kovon. Se on lisäksi aika pieni, joten kulkee kätevästi mukana vaikka reissussa.

Eli loppu hyvin, kaikki hyvin.

Boxi kasassa.

Mainokset

2 responses to “Varmuuskopiointia kantapään kautta! Osa 2.

  1. Itse opin vaimon kovalevyn hajoamisen takia varmuuskopiointien tärkeyden. Nyt minulla on verkossa NAS-levy (kätevä, koska varmistettavia koneita on useita, jakaa myös mediaa tietokoneille ja televisioon) ja koneet tekevät levylle reaaliajassa varmuuskopiot.

    Ohjelmana on Buffalon mukana tullut Memeo Autobackup ja sillä toimii myös palautukset hyvin (minun koneesta kovalevy sekosi sähkökatkon seurauksena).

    • Joku tollanen systemmi pitää nyt itekkin ottaa käyttöön. Onneksi sain kaikki kuvat ”ongittua” takasin..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s