Vaarmuuskopiointia kantapään kautta!

Olen itsekkin ja varmaan muutkin ovat lukeneet ainakin sata kertaa, miten tärkeää varmuuskopiointi on. Mullakin on ulkoinen asema jonne olen tehnyt back uppeja… En tosin tarpeeksi usein ja nyt se kostautu ikävällä tavalla.

Olin koneella keittiön pöydällä ja läppäri oli laturissa. Lähdin ”paheille” ja jotenkin onnistuin vetäisemään jalalla koneen, laturin johdon avulla lattialle. Niinkuin eräs totesi, tupakointi on kallista. Onneksi kone tippui tuolin kautta lattialle ja vielä matolle, joten lasku oli aika ”pehmeä” ja ulkoisilta vahingoilta vältyttiin. Kovalevy kumminkin otti itseensä ja kone ei sillä enään käynnisty. Toisella kovolla kyllä.

20120322-180042.jpg

Tämä kömmähdys tulee maksamaan reilu sata euroa uuden kovalevyn johdosta, eli ei mahdottomasti, mutta oli kyllä elämäni kalleimmat yksittäiset sauhut… Tämä olisi ollutkin suhteellisen kivuton operaatio,jos kaikki kuvat olisivat olleet varmuuskopioitu. Jos ja jos…

Olen ollut aika huono tekemään back uppeja viime aikoina ja koneella oli varmaan about 200 gigaa sellaista tavaraa, minkä kohtalo on nyt auki. Nyt sitten vain jännitetään, että saako kuvat vielä pelastettua. Ulkoisia vaurioita ei näy, joten mahdollisuudet toki on. Ainoa helpottava puoli on, että tuossa kuvamäärässä on kaikki koneelle siirretyt kuvat, joista olisin muutenkin karsinut aika paljon pois, mutta en ihan näin perusteellista tyhjennystä.

Taas tuli opittua kantapään kautta, miten tärkeää tuo varmuuskopiointi on. Joten muistutankin nyt kaikkia tekemään sen, jos sitä ei ole hetkeen tehnyt. Pitää nyt käydä hakemassa pari ulkosta kovoa mille tekee varmuuskopiot jatkossa.

Nuo kovalevyt ovat herkkiä ottamaan itteensä, joten tiedostot voivat mennä, kuin aseman ohi kiitävä juna.
Alla oleva juna on ”pysäytetty” iPhonella, kun se oli ajamassa vauhdilla aseman ohi.

20120322-175314.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s