Lentopalloa part 2

Olin taas kuvaamassa lentopalloa kuten aikaisemmassa bloggauksessa mainitsin. Ekalla kerralla pelin alku oli hepreaa mutta nyt kun on päässyt pelin juonesta kinni, niin alkaa sujumaan hiukan paremmin.

Se lajituntemus on hyvin tärkeässä osassa tai ainakin helpottaa hirveesti. Ekassa pelissä luulin jo, että pelaaja lyö pallon vastustajan puolelle. Näin ei tapahtunutkaan vaan tuli syöttö toiselle puolelle kenttää ja vasta sieltä isku vastustajan kentälle. Ja enhän minä alussa kerennyt yhtään mukaan kuvioon. 🙂 Nyt on noissa peleissä harjoteltu ja olen alkanut tajuta pelin kulkua paremmin. Tämä näkyy kuvissa siten, että niissä on suurinpiirtein se tilanne mitä ajattelinkin. Toki kun urheilusta on kysymys, niin yllätyksiä aina tulee.

Eli lajituntemus on iso plussa/etu. Toki hyvällä tuurillakin on aina osuutta asiaan.

Mietin miten on sarjakuvauksen laita. Pystyykö sillä paikkaamaan, jos laji on vieras? Vaikka mulla olisi ollut kamera, joka ottaa 30 kuvaa sekunnissa, olisin hyvin toden-näköisesti saannut ekan pelin alussa 30 pa***a ruutua, koska en olisi ollut kumminkaan tilanteessa mukana. Sarja kuvauksella toki on paikkansa. Esim: Nyt kun pysyy pelissä mukana, niin sillä saa samasta tilanteesta monta erillaista kuvaa.  Tai vaikka eri asiakkaille, eri kuvat samasta tilanteesta.

Itse käytän sarja tulta aika harvoin. Yksi syy siihen on se, että sillä tavalla saa muistikortit äkkiä täyteen ja toinen, että yritän pitää kuvien jälkityöt jossain rajoissa. Nyt kumminkin sitä vähän käytin. En kumminkaan ottanut mitään 20 kuvan sarjaa, vaan vain 2-5 kuvan sarjoja tilanteista.

Kokeilin ”uutta” kuvakulmaa pelissä ja menin kuvaaman ottelun vikan puoliskon katon rajassa olevalta ”huolto sillalta”. Kuvakulma toimi mielestäni hyvin. Tonne saisi asennettua vaikka remote kameran kinni ja samalla voisi kuvata alhaalta. Juuri tuolta otettu kuva päätyi Ylen urheilu uutisiin.

Muutenkin tuli hyviä kuvia, koska Kovella oli hirveä tsemppi päällä ja taistelua riitti. Siitäkin huolimatta, vaikka lähtivät alta-vastaajina selkeää ennakko suosikkina ollutta Valepaa vastaan.

Tässä se ”erillainen” kuva:

Koven kundit 3-1 voiton jälkeen!

Alla vielä slideshow, jossa yllä olevat kuvat ja muitakin.

PS:Koven fb sivuille ilmestyy vielä lisää kuvia (veikkaisin huomenna).

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mainokset

2 responses to “Lentopalloa part 2

  1. Hienoja kuvia lentopallosta. Lajinakin aivan mahtava 🙂 Nuo katonrajalta otetut kuvat antavat katsojalle uutta näkökulmaa peliin. Kunpa uskaltaisin itsekin kokeilla, mutta kun on tuota korkean paikan kammoa 😉 Oma kamerani on sen verran hidas, ettei se ota silloin kun pitäisi. Nyt olen harjoitellut tuota ennakointia ja kuvatkin jo kertovat jotain.. Toki laadussa olisi parantamisen varaa,,kun ei vielä hanskaa noita säädöksiä 🙂

    • Thanks! Kameran nopeuden tärkeys korostuu urheilu-kuvauksessa. Tuo kuvakulma oli kyllä mielenkiintoinen. Tulossa vielä videokin jossa osa on kuvattu sieltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s