Uusi kamera malli ja miljoona pikseliä?

Nyt näihin aikoihin kun monet odottavat uusia kamera malleja nimen omaan ammattipuolelle törmää huvittaviin kommentteihin esim Nikon J1 kameran julkistuksen yhteydessä. Monesti nämä narisijat ovat vielä semmosia ketkä kuvaa kokonaan automatiikalla ja luulevat että seuraavassa mallissa ei enään tarvi laittaa edes virtaa itse päällä vaan kamera tekee senkin.

Canonistit saivat jo uuden 1dx ja kovasti jo Nikonin uusista malleista netissä puhutaan.

Mutta kuinka paljon pikseleitä oikeasti sitten tarvitaan? No riippuu tietenkin kuvien käyttö kohteesta mutta karkeasti olen sitä mieltä että ne jotka kuvaa pelkästään koti albumiin muistoja niin 6mp riittää 10mp on jo hyvä. Nuo pikselitkin riittävät A3 tulosteeseen. En tuota tulostus hommaa nyt tässä rupea sen enempää käymään läpi mutta jos jotain kiinnostaa niin Matti Sulanto on asiasta Sulantoblogiin aika paljon kirjoitellut. Jos kuvia muokataan niin 12mp pärjää mutta ei muutamasta lisä pikselistäkään haittaa ole.

En kiellä etten itsekkin odottaisi Nikonin uusia julkistuksia mielenkiinnolla ja varmasti vaihdan jossain vaiheessa D300s:säni kennoon missä on yli 20mp mutta ne pikselit ei ole tärkein asia. Moni tuijottaa sokeena noita pikseleitä. Homma vaan menee nyt niin että ne kuvat ei parane lisä pikseleillä varsinkaan jos ei tiedä miten kamera toimii. Ne lisä pikselit myös paljastavat kuvaajan ja objektiivin virheet helpommin.

Jossain keskusteluissa olen törmännyt jopa siihen että pitäisi saada ”hullun hyvä” ammattikamera jossa on sitä ja tätä mutta ei sais maksaa kun max 500€.  Mutta ei hätää nyt on mahdollisuus saada se, ohjeet alla:

🙂 Homma oli kirjotettu hieman ironisesti mutta uskon kumminkin että jotkut tajus pointin. Kuva duunattu kolmesta eri kuvasta ja ihan pikana nimen omaan tähän juttuun kuvitukseksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s