Retro kuvat

Piti päivitellä jo eilen blogia mutta onneks tämä tekniikka on nykyään niin toiminta varmaa että netti oli ihan pimee, samoin puhelin. No nyt näyttää siltä että taas on tukiasemat kunnossa joten nyt pääsee uppaamaan.

Vaikka tykkään suuresti järkkäreiden mahdollisuuksista kuvatessa päättää kaikki itse niin testi käytössä olleella Nikon J1:sellä kuvatesani mietin näppäily kuvauksen puolta. Tolla Nikonilla oli kyllä säätö mahdollisuudet mutta pienen kokonsa puolesta ja etsimen puuttumisesta johtuen kuvaus tuntui paljo erillaiselta.

Puhelimen kamera on mukana aina kun on puhelinkin ja nykypäivänähän ei ilman puhelinta lähdetä minnekkään joten se on aina mukana. Chase Jarvisin sanoja lainakseni: ”The best camera is that what´s whit you”.

Muihinkin mutta ainakin iPhonelle saa apple storesta noita retro kuvaus ohjelmia.Monet vielä ilmaiseksi. Osassa on vielä filtterin säätmahdollisuuksia, osassa ei. Homma on kokonaisuudessaan aika rentouttavaa kun ei tarvi kun sommitella ja painaa laukasinta.

Kun noita ”retro” kuvia ottaa niin homma on aika huoletonta koska kuvien tekninen laatu ei ole tärkeys sijalla 1.  Täytyy kyllä myöntää, homma tuntuu hieman oudolta ja nimenomaan takanäytöltä kuvaaminen kun on tottunut katsomaan mailmaa etsimen läpi.

Tälläistä näppäily kuvaamista pitäs harrastaa enemmänkin, koska kyllä tälläsilläkin kuvilla paikkansa on.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s