Nikon J1:sellä kuvattua

Nyt tuo Nikonin J1 on ollut pari viikkoa kokeilussa ja täänään vien sen takaisin. Tässä välissä oli noi kaikki joulu hömpötukset välissä ja sitten kun ei ollut muuta niin tuo rouva luonto-äiti piti aika tehokkaasti huolen sateellaan että ei päässyt ihan niin tehokkasti kahta vikkoa käyttämään kun olin kuvitellut. No jotain kumminkin kerkesin kuvaamaan. Eilen illalla kun kävin kaupassa niin takasin päin dallatessa kuvailin muutamia ruutuja.

Päälimmäisenä ajatuksena jäi positiivinen fiilis tästä. En nyt lähtisi sillä ainakaan omassa käytössä järkkäriä korvaamaan mutta tollasena näppäily ja makeing of materiaalin kuvaus kamerana ihan jees. Miinuksina sanoisin että iso arvo pitää muutta valikoiden syövereistä samoin kun valkotasapaino vaikkakin tollasessa näppäily touhussa se vielä menettelee, aukon ja suljin ajan saa kumminkin säädettyä suoraan napeista.

Kameran myynti hinta on tolla 10mm 2.8 linssillä Rajalassa 679 eskoa ja 10-30mm kanssa muutaman kympin halvempi. V 1 jossa on samat sisuskalut kun J1:sessä mutta etsin ja lisä varuste luistin on sitten jo melkein tonnin.  Itse pidän hintaa suht korkeana koska sitten alkaa saamaan jo niitä perus järkkäreitäkin tolla hinta haarukalla.

Kennohan on todella pieni 13,2×8,8mm ja polttovälikerroin 2,7. Latasin Light roomin päivityksen ja nyt nämäkin rawit aukeavat siinä. Yllätyksekseni huomasin että dynamiikka on ihmeen hyvä näin pieni kennoiselle. Yllä oleva kuva pari on esimerkki siitä miten hyvin varjoja saa nostettua takaisin. Noin rankassa varjoalueiden nostossa kuva puuroutuu ihmeen vähän. Tahallani alivalotin ton kuvan noin paljon jotta nään miten paljon voi jäkikäsittelyssä nostaa takaisin. Söfta päivityksen myötä Light roomin loistavan kohinan poiston myötä myös sen asian saa jälkikäsittelyssä suht hyvin kuriin.

Ylempi panoraama kolmesta ja alempi neljästä vaaka kuvasta. Entä miten riittää kymmen megapikseliä kuvan käsittelyyn? Noista pikseleistä huudellaan aina ja niitä ylistetään kun viimeistä päivää. Vaikka ei niistä lisä pikseleistä mitään haittaa ole, päinvastoin mutta kyllä 10mp:kin saa kuvia duunattua.

Joulu aiheinen photarointi ja sitten alla viellä ton kuvan makeing of matskut:

Eli loppu tuloksena voin todeta että positiivinen kokemus kokonaisuudessa. En kuitenkaan nää tässä mitään järkkärin korvaajaa vaan enemmänkin kilpailua muiden valmistajien peilittömiin eli taskuun menevien näppäily kameroiden osastossa. Hinta on ehkä vähän huokea. Ja kamera on automaatti toimintoja mutta jätin ne omaan arvoon ja kuvasin niin kun minulla on tapana kuvata käytännössä. Hd video on hyvä toki jos olisi isompi kenno niin tuon syvyysterävyyden kanssa saisi kikkailtua enemmän ja kameraan ei saa mikkiä yms kiinni joten laadukkaassa videossa ääni pitisi ottaa erillisellä nauhurilla.  Auto ison kanssa kamerassa näkyy koko ajan isoin salliittu arvo vaikka kuvatessa se olisi todellisuudessa pienempi joka on hiukan hämäävää.. Lisäksi kameran ollessa automaatilla kamera pitää liian pientä iso arvoa turhan pitkää suljin ajan kustannuksella. Sisäinen pop up salama on hiukan lelun näkönen mutta parempi sekin kun ei mitään. Ja voihan sillä kuvata niin että väläyttää ulkosen salaman pop upilla jos ulkosessa on orjakenno.

Palaan vielä sen hidastun videon osalta…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s