Nikon J1

Olen nyt reilu viikon kuvannut Nikonin J1 kameralla. Ja tässä hieman mietteitä siitä.

Kamerahan on  tehty sellasille jotka eivät välttämättä halua niin paljon kuvauksen tekniikasta tietää vaan ennemminkin ottaa helppoja ”perhe-albumiin” kuvia jotka onnistuvat. Kamerahan sai aikaan aikamoisen hullun myllyn netissä heti julkistuksen jälkeen monet kritisoivat miksi Nikon teki tälläisen pienen lelun eikä sitä megapikseli hirviö järkkäriä. No kyllä sekin sieltä viellä tulee ja ei tämäkään nyt niin negatiivinen kokemus ole ollut kun mitä netistä on saannut lukea.

On totta että kamera on pieni ja näyttääkin aika söpöltä pakeltilta, enkä yleensä ole pitänyt pienistä rungoista niiden ergonimian takia. Järkkäristä saa paremman otteen yms… Mutta itse asiassa yllätyin positiivisesti tästä ”kaunokaisesta”. Kamera on pieni mutta ei niin pieni että menisi esim farkkujen taskuun. Takin taskuun, vyölaukkuun, repun sivutaskuun yms kyllä mahtuu.  Nappeja ei ole turhan paljoa takaseinässä mikä sekin osaaltaan vaikuttaa siihen että saa pidettyä kamerasta kunnolla kiinni. Itse tykkään kuvata kokonaan käsisäädöillä lähes aina ja tällä sen pystyy tekemään lähes. Suljin ajan ja aukon saa kätevästi säädettyä omilla napeilla mutta iso arvon vaihtaminen pitää tehdä valikosta samoin kun valkotasapaino. Nämä ei nyt kumminkaan hirveästi haittaa kun miettii kameran käyttötarkoitusta mikä on enemmänkin näppäily kuvaus kun ammattimainen valokuvaus.  Videolle on oma tallennuksen aloitus painike ja samalla pitää säätää säätöpyörä video asentoon joten vahingossa ei video lähde tallentamaan.
Videota saa hd tasosena 60 kuvaa sekunnissa ja Full hd:na 30/60i ja samaan aikaan kun tallentaa videota niin voi ottaa täydenkoon valokuvia ilman että elokuvan tallennus pysähtyy. Hienoa että Nikon on saannut tuon hd videon 60framea/sekuntti. Tulee varmasti myös niihin tuleviin ammatti runkoihinkin.
                                            Kameran vieressä 50mm/1.8 objektiivi koko vertailuun.


Kameralle saa myös hidastettua video kuvaa 400kuvaa ja 1200 kuvaa sekuntissa mutta silloin kuva koko pienenee aika paljon ja se on enemmän humoristiseen hommaan.. Laitan vielä myöhemmin esimerkki videon.
Korkeimmilla iso arvoilla kohinaa kyllä on mutta se oli odotettavissakin kun kenno on niin pieni. Toisaalta maltilliset 10mp pitävät kohinaa siedettävällä tasolla kennon kokoon nähden. Light roomilla en ole vielä päässyt raw kuvien kehitystä kokeilemaan kun en ole sitä päivittänyt.

Yllä oleva kuva on kuvattu Nikonin J1:sellä. Testaillan vielä hetki ja palataan sitten takasin astialle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s