Polvilumpion korjaus leikkaus osa 3

Kirjottelin vajaa pari vuotta sitten poveleikkauksesta joka tehtiin “eräälle minulle läheiselle ja tärkeelle naiselle”. Löytyy täältä ja täältä ja täältä.  Nyt ajattelin kirjoittaa homman jatkoa kun tuo toipuminen on edelleen “kesken”.   Joo luit ihan oikein, se on kesken. Tammikuussa tulee kuluneeksi 2 vuotta leikkauksesta ja alun perin toipumis aika oli maks 1 v ja jos tuntuu siltä että ruuvit alkaa nousta pintaan niin sitten voidaan ottaa aikasemminkin pois.
No eipä ole otettu edelleenkään. Keväällä ennen vappua ne piti ottaa mutta hän oli kipeenä ja pois ottaminen siirty. Ennen uutta aikaa piti käydä röntgen kuvissa ja ylläri, jalka ei ollutkaan luutunut. Ekalle ajalle ne vaan unohti määrätä kuvan kun piti asiaa vissiin itsestään selvyytenä luutumisen suhteen kun kerran oltiin oltu jo kolme kuukautta yli ajalla siitä max vuoden toipumisesta. Kävi helvetin moinen tuuri että ei mennyt kun ne olis muuten avannu sen jalan ja huonolla tuurilla vielä poistanut ruuvit. Sitten päätettiin kattoa pari kuukautta miten homma etenee.

Sitten polvesta  alkoi kuulua välillä pauketta/poksuntaa kävellessä, ei jatkuvasti mutta suht usein kumminkin tuli sellane poks ääni minkä ihan kuuli.
Uudet kuvat jalasta ja sitten tohtorille. No no o-on tää ehkä vähän luutunut mut mut mut. Kelatkaa 1,5 v leikkauksesta. No sitten sanottiin että voidaan ottaa ruuvit pois jos potilas itse haluaa mutta silloin on omalla vastuulla ja joutuu kävelemään vähän kun olisi miina kentällä että kestääkö vai ei. Ei helvetissä oteta vilä pois kun jos jalka pettää niin koko pa**a alkaa alusta.  No ruuvit sai vielä jäädä paikoilleen.
Selvittelin vähän asiaa niin saattaa johtua toi luutumattomuus siitä että jos pinnat on laitettu huonosti yhteen tai liian kauas toisistaan niin että niiden väliin on jäänyt rako. Eli Suomeksi sanottuna hoito virhe.
No taas vähän aikaa sitten uusi lekuri keikka ja nyt “näyttää” röntgen kuvissa siltä että jänne olisi katkennut. Mutta kun jalka kumminkin toimii ja liikkuu niin sitten Mr. Tohtori tuli siihen tulokseen että ei sitten voi olla.. Lisäksi nyt näytti että koko polvilumpio olisi ylempänä kun pitäisi. Nyt jalka oli kumminkin luutunut pikkasen lisää joten toivoa on vielä.
Jalka särkee edelleen kovasti aika ajoin. Ei ihan joka päivä mutta heti kun joutuu paljon jalkaa käyttämään. Ruuvit on jo kohta viimeisen vuoden tuntunut sormilla kun kokeilee mutta viimeisen puolen vuoden aikana ne on tullut ihan pintaan.
Nyt viellä kaupan päällä epäillään että polvikierukka olisi jotenkin revennyt. Ruuvit otetaan nyt pois ja samalla tehdään tähystys leikkaus jolla varmistetaan tuo kierukka ja korjataan samalla. Katsotaan mitä siitä nyt sitten tulee.

Nyt uusimman leikkauksen jälkeen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s