Miten taivas ei pala puhki?

Sain sähköpostilla kysymyksen miten saan pidettyä taivaan niin ettei se pala puhki? Tyylejä on monia mutta tässä yksi esimerkki:

Kun kuvaan maisemaa niin yleensä alivalotan muuta kuvan osaa sen verran että taivas näyttää hyvltä, koska niihin alivalottuneisiin kohtiin saa Lightroomissa vielä palautettua sävyt helposti. Pienen puhki palamisenkin saa vielä pelastettua mutta jos kunnolla palaa puhki niin sitä ei enään pelasta sitten mikään. Tai ainoa vaihtoehto on ottaa taivas jostain toisesta kuvasta.
Kuvaan aina Raw muodossa ja 99%:sesti täysillä käsisäädöillä. Näin saan kuvasta juuri sellaisen kun haluan ja Light roomissa ja Photarissa jää paljon enemmän mahollisuuksia kun jpg:nä.

Tämä kuva on alivalotettu ja kuvattu raw muodossa, kuva
                                                                                                                      on käännetty jpg muotoon Light roomin oletus asetuksilla.


Eli yllä oleva kuva on esimerkki siitä millanen kuva on ilman mitään säätöjä heti kuvauksen jälkeen. Kuten huomaatte laituri alue on vielä tässä aika pimeenä.

Tässä taas on Light roomissa kuvaan palautettu sävyt.


Toisessa kuvassa on palautettu sävyt ja aikaa tuohon ei oikeastaan mene. Tässä sävyt on palautettu käyttämällä liukusäätimiä joka vaikuttavat koko kuvaan. Nyt kuva on sellanen kun ihmis-silmä sen maiseman tuolla näki.

                                                                                   Tässä taas on Light roomissa käytetty maalausta.


Kolmannessa kuvassa taas on käytetty hyväksi maalausta. Eli maalattu se alua johon halutaan palauttaa sävyt, näin kuvasta saadaan dramaattisempi. Jos kuvaan henkilö kuvaan henkilö kuvia niin sama homma mutta silloin salama valaisee henkilön jolloin voin muut asetukset laittaa niin että taivas alivaloittuu.


Tossa ”taivaanrannan” kohalla näkyy pilvissä vaalea raita. Se ei ole tullut muokkaus vaiheessa huolimattomuutta vaan noi tummat pilvet loppu kuin seinään vaaleampi alue oli tulossa.


Toivottavasti tästä oli jotain apua kysyjälle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s