Adapteri Olympukseen…

Aikani selailin taas nettiä ja löysin kuin löysinkin Olympukselle Adapterin (Om sovitin MF-1) millä saa vanhat om-objektiivit sopimaan uuden digi standarnin kanssa.. Halvin mesta mistä sen löysin oli topshot verkkokauppa ja hintaa oli pyöreesti 130€. Äkkiseltään kun mietti niin aika paljon 1sentin paksusesta adapterista mutta toisaalta kun noita vanhoja laseja löytää käytettynä välillä jopa 50€ niin kyllä se aika halpa on kun uusia laseja menee ostaa niin kyllä sitä saa otto matilta ottaa useempia satasia että jonkun edullisen lasin saa… Vanhoissa ei tietenkään toimi automaatti tarkennus mutta kyllä sitä monessa tilanteessa pärjää ihan hyvin käsi tarkenteisellakin.. Sillon tulee ainakin sommiteltua kuvaa rauhassa ja sitten jos kuva on huonosti tarkennettu niin voi ainoastaan huutaa peilin edessä… Sitä paitsi kun alkaa miettimään niin maisema ja tuote kuvauksen ja miksi ei henkilö kuvauksenkin saa hoidettua käsiterkennuksella ihan ok… Jotkut urheilu kisat on sitten asia erikseen vaikka kyllä niissäkin taitava kuvaaja pärjää käsi säädöllä mutta kyllä siellä automatiikka on jees kun tilanteet vaihtuvat nopealla temmolla ja kuvia pitäs ottaa joka tilanteesta..

Jokatapauksessa pitäs käydä tollanen adapteri poistamassa tai sitten laittaa tilaukseen niin sais noita vanhoja lseja osteltua…
Mainokset

2 responses to “Adapteri Olympukseen…

  1. Vinkkinä mainittakoon ebayn kaupat, joista saa vastaavia (ainakin lähes?) sovittimia OM-objektiivien liittämiseksi 4/3-runkoihin. Hinnat lähtevät jostain n. 12 eurosta, ainakin itsellä toimii E-510-rungon kanssa ihan riittävästi, eli käsin tarkennettaessa syttyy tarkennuksen merkkivalo, kun on tähtäys kohdallaan. Sitten löytyy joitain hieman kalliimpia versioita ebayltä myöskin, joissa jonkun sirun avulla saa vähän myös EXIF-tietoja (aukkoa ei taida saada muistiin, muuta kait?), mutta sekin on sitten lisänäpertämistä. Eli halvimmillaan homma toimii kymmenesosalla tuosta Topshotin hinnasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s